Живко Табаков: ДБГ ще работи за единството на Реформаторския блок

Живко Табаков: ДБГ ще работи за единството на Реформаторския блок - E-Burgas.com

По време на президентската кампания имало напрежение между различните структури в цялата област 

Цялото областно ръковдство на Движение "България на гражданите" е взело единодушно решение да остане в Реформторски блок и да продължи да работи за стабилно дясно пространство в Бългрия. Това заяви днес лидерът на движението в Бургас на извънредно пресконференция след президентските избори миналата неделя. 

Табаков призна, че в партията са разочаровани от резултатите на изборите и че това е показател, че блокът не е работил единно по време на кампанията и е имало напрежение между структурите в цялата област. 

От ДБГ разпространиха и декларация от три точки. В нея те заявяват категорично, че българският национален интерес се нуждае от десни решения, затова те ще подкрепят кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев, въпреки различията между партиите. ДБГ благодари и на всички свои структури и членове в областта, които са работили неуморно в кампанията и са показали силна мотивация и воля за победа на дясното. Декларацията завършва с потвърджавне на позицията, че ДБГ остава част от Реформаторския блок, тъй като вижда политически потенциал във формацията. 

Областното ръководство на партията вече имат план как да работят в изборите до балотажа, на който ще подкрепят кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Те ще концентрират силите си в тези общини, в които ГЕРБ загуби от БСП, а именно Несебър, Карнобат, Камено и Малко Търново. 

 

Коментари

Още от последните новини