Живко Гюров е Вицешампион от Световното по кикбокс за кадети в Ирландия

Живко Гюров е Вицешампион от Световното по кикбокс за кадети в Ирландия - E-Burgas.com

15-годишният състезател на спортен клуб "Интер"-Бургас Живко Гюров се завърна със сребърен медал от Световното първенство по кикбокс за кадети, което се проведе в Дъблин, Ирландия.

Новият вицесветовен шампион по кикбокс до 18 год. стигна до медала, като надви съперниците си от ЮАР, Израел и Унгария. Златният медал му се "изплъзва" заради техническа грешка във финала срещу представителя на Полша. Така Живко Гюров, който се състезава в стил киклайт контакт, се класира втори сред общо 18-те състезатели от цял свят в категория до 42 кг.

"За последните 3-4 години нашите спортни клубове постигнаха сериозни успехи на големи международни форуми. Затова ще продължим да ги продкрепяме, тъй като се вижда, че те се развиват", сподели кметът Николов и пожела на новия вицесветовен шампион по кикбокс златен медал на предстоящото догодина европейско първенство.

"Съперниците ми бяха много добри. Най-трудно ми беше срещу състезателя от Израел и представителя на Полша. Ще продължавам да тренирам усърдно и ще се опитам да стана първи на европейското през 2017 г.", допълни вицесветовният шампион Живко Гюров.

"Благодаря на Община Бургас за подкрепата, която ни оказа. Това, което направи Живко е чест и гордост за града ни. Той тренира при нас от 5-годишен, а в училище е пълен отличник. Останалите ни двама състезатели също се представиха много достойно срещу своите опоненти. Сега ще им дам малко почивка и следващото състезание, на което ще участваме е в Свиленград", разказа старши треньорът в СК "Интер"-Бургас Васил Вълков.

Освен Живко, още двама спортисти от клуб "Интер"-Бургас са представили достойно морския град. Това са състезателите Емил Вълков и Яни Янев.

Участие в надпреварата взеха цели 1716 състезателя от 47 държави. Българският национален отбор, съставен от общо 44-ма състезатели, се завърна с 22 медала от първенството.

Коментари

Още от последните новини