ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще раздвижи Бургас на 28 август

ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще раздвижи Бургас на 28 август - E-Burgas.com

На 28 август 2016 г. Нестле България, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Община Бургас, както и Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката и много други, ще даде официален старт на бургаското издание на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Големите спортисти на България ще поведат десетки хиляди на поход под мотото "По-добри заедно!"

Денят на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще започне точно в 10:00 часа от три начални точки. Велопоходът ще стартира от Моста в Морската градина, начело с Тити Папазов и Тереза Маринова. Ангел Ковачев ще поведе почитатели на ролерите и скейтборда от Графичната база, а от Културен център "Морско казино" ще потегли пешеходен поход, воден от Евгени Иванов-Пушката и Данчо Йовчев. Трите активни лъча ще се съберат пред Пантеона в Морската градина, където на официална церемония ще бъде даден старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016 в Бургас.

Началото ще бъде поставено още в 11:00 часа със сладоледени игри за двойки с NESTLE Ice Cream® и Лео Бианки; с игри на открито и Heal Fit гимнастика с АСЕМ; с щафетни игри в компанията на Тереза Маринова, художествена гимнастика с КХГ "Черноморец"; с турнири по футбол и волейбол с Евгени Иванов-Пушката; с музика, танци и NESCAFÉ® забавления, заедно с Дивна и Део; с PURINA® представяне, игри за домашни любимци и техните стопани с треньора Асен Аролски и рапъра Играта, както и с освежаващи демонстрации по водна топка, сърф и други водни забавления.

С изпращането на активния ден в Бургас ще се заемат музикалните звезди Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венц, чиито музикални изпълнения ще започнат в 18:00 часа на сцената на ЖИВЕЙ АКТИВНО! на Пантеона.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат на сайта: www.jiveiaktivno.bg след 10 юни 2016 г. и които ще станат част от програмата на събитията по време на кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО! могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

 

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

 

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България - най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 240 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Коментари

Още от последните новини