Живакът удря 36 градуса във вторник

Живакът удря 36 градуса във вторник - E-Burgas.com
Кадър: Дартс Нюз

През нощта ще е ясно и почти тихо, а във вторник ще бъде предимно слънчево. След обяд само на отделни места в Северна България и планините ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

По-голяма вероятност за локални градушки има в североизточните райони. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31 и 36 градуса, в София - около 31 градуса, сочи прогнозата за времето на  синоптиците от НИМХ-БАН.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа бриз.

Максималните температури ще са 30-32 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни през първия ден, главно над югозападната половина от страната.

Само на отделни места там ще превали и прегърми. В Дунавската равнина и източните райони ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 29 и 34 градуса.

Източник: dnes.bg
 

Коментари

Още от последните новини