Жълт код за дъжд в Западна България, по морето остава слънчево

Жълт код за дъжд в Западна България, по морето остава слънчево  - E-Burgas.com

През следващото денонощие над Западна и Централна България облачността ще е значителна. В сряда след обяд - купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и ще има условия и за градушка.
 
Жълт код е обявен за седем области в Югозападна България. Предупреждението е в сила за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, София област и София град. В тези райони очакваните количества валежи за денонощието са до 15-25 л/кв.м., в отделни райони дори и малко повече.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури на въздуха ще са до 16-18 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса, вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Над източната част от страната ще има разкъсана облачност, без валежи.
 
В петък валежи ще има из цялата страна, на места ще са интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат.

Коментари

Още от последните новини