Жълт код за бури в Бургас

Жълт код за бури в Бургас - E-Burgas.com

Днес след слънчевите часове преди обяд, около и след пладне отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Вероятността за градушки е по-голяма в източните райони. Максималните температури ще достигнат между 29 и 34 градуса, малко по-ниски по морския бряг, информира "Дарик".

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за шест области на страната за 5 юни, вторник. Предупреждението е в сила за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Ямболска и Бургаска. Синоптиците предупреждават, че след обяд на места в тези области ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Очакваните количества валежи са 20-35 л/кв.м, на отделни места и повече.

В сряда на много места, главно през втората половина на деня, отново ще превали и прегърми, по-съществено в планинските райони. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще са около и над 30 градуса.

В четвъртък вятърът ще стане от изток-югоизток, ще бъде до умерен. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на места, главно в Северна България, временно интензивни. Дневните температури слабо ще се понижат.

Коментари

Още от последните новини