Известни личности четат на децата на Бургас на тема „Любима книга от моето детство“

Известни личности четат на децата на Бургас на тема „Любима книга от моето детство“ - E-Burgas.com

В националната седмицата на четенето единственият европейски сертифициран център за работа с талантливи деца в гр. Бургас и литературен клуб-читалня „Малкият принц“  организират инициатива за насърчаване на четенето „Известни личности четат на децата на Бургас“, темата е „Любима книга от моето детство“. В периода 24.10.18г.-26.10.18г. центърът ще посрещне изтъкнати бургаски личности, децата на града ще имат възможността да се докоснат до вътрешния свят на гостите, да чуят приказките от тяхното детство и да зададат въпросите, които ги вълнуват.

Кампанията стартира с известният бургаски режисьор и откривател на актьорски таланти – Румен Велев, който ще запознае децата с творчеството на Екзюпери. Втората вечер публиката ще се запозне отблизо с Мастершефа на България за 2018г.- Станислав Райчев. Той ще представи от всички обичаната Астрид Линдгрен и нейният Карлсон, който живее на покрива. Като за финал любителите на детското творчество ще се докоснат и до една от най-младите, но набираща все по-голяма популярност - Лидия Стаматова – певица и модел, част от екипа на уеб сериала - ТИПИЧНО.

„Четящите деца използват въображението си, поставят себе си на мястото на героите от историите. Книгите помагат на малките да видят нови светове и да достигнат пълния си потенциал, което е и основна мисия и цел в работата на литературен клуб-читалня „Малкият принц“ и център за млади таланти. Децата имат нужда от детските книги, а книгите имат нужда от децата, на които да покажат своя свят.

И както е казал великият Айнщайн: "Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат още по-интелигентни, четете им повече приказки." – коментира идеята за събитието Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“

Инициативата е безплатна и всички желаещи да присъстват трябва предварително да запазят своето място на телефон 0887 20 10 33 или 056 825727, местата са ограничени.

Коментари

Още от последните новини