Извънредно! Бургаският Мост отплава за Поморие!

Моста* в Бургас отплава тази сутрин за Поморие. Очаква се всеки момент той да пристигне в градчето на двадесет километра от Бургас и да акостира в близост до Стария кей. Така на практика се сбъдна предсказанието на известния бургазлия Петьо Пандира, който обяви потеглянето на Моста още преди няколко десетилетия. 

 „Хайде, качвайте се всички, Моста заминава за Поморие!” провикнал се тогава зевзекът. Някои вече твърдят, че подобни думи са се чули днес от статуята на Пандира, която се намира точно пред Моста. 

На борда на Моста има много бургазлии, които решили да се разходят до морето в хубавия слънчев ден. Повечето от тях са преодоляли първоначалната паника и вече се наслаждават на пътуването. 

“Сигурно е част от новата транспортна схема на Бургас...” коментира леко смутен бургазлия, който се поинтересува къде трябва да се прекачи за да стигне до Меден рудник. 

Засега не е ясно дали Моста възнамерява да се върне в Бургас. 

“В момента пътувам и не мога да говоря дълго. Не знам кога ще се върна, защото едва тази сутрин реших да тръгна.  Предварително се извинянам на всички бургазлии и туристи, че няма да могат да ми направят поредната снимка и да я качат във Фейсбук. Искам обаче да се обърна с тях с едно специално послание! Много ми е обидно, когато ме наричат мостик, защото това е едно съвсем друго нещо. Кей също не ми харесва, защото кейове по света има много, а аз съм един. По същата причина ще ви помоля, да изписвате името ми с главна буква и да не го членувате, защото то ми бе дадено от бургазлии преди много години и аз го приемам за свое собствено. До скоро! ” коментира Моста пред е-Бургас.


*Името умишлено не е членувано
 

Сподели новината:

Коментари