Изтеглят за по-рано фестивала „Солта на живота“

Изтеглят за по-рано фестивала „Солта на живота“ - E-Burgas.com
снимка: Солта на живота / Salt of Life

Посетителите ще се извозват с влакчето на солта от фестивалната зона в южната част на Атанасовското езеро

Петото издание на фестивала „Солта на живота“ ще се проведе на 12 август, съобщи Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“ за радио "Фокус". 

По традиция фестивалът се провежда в края на август, но организаторите са решили да изтеглят дата по-рано заради климатичните промени.

„Новото тази година е, че поради сериозните климатични предизвикателства, които имахме миналата година, когато точно в началния час на фестивала, се изви силен вятър, заради който не можеше шатрите на открито да бъдат разположени, решихме да изтеглим датата на фестивала малко по-рано. Традиционно го правим последния петък на август, но тази година ще е на 12 август, събота, и ще го съчетаем с рождения ден на резервата „Атанасовско езеро““, каза още Ценова.

Тази година темата на фестивала е „Вдъхновени от езерото“. Посетителите ще се извозват с влакчето на солта от фестивалната зона в южната част на Атанасовското езеро до резерватната територията в северната част.  Организаторите са подготвили изложби, театрална постановка, арт пленер, презентация за природата и изкуството, съвременни танци, детски ателиета, къпане в лугата и в солта и много други изненади. Проявите ще започнат от 11.00 часа и ще продължат до 22.00 часа.

В момента се провежда дарителска кампания за набирането на средства, необходими за провеждането на фестивала. Сумата е 3000 лева. Желаещите да помогнат могат да дарят пари на откритата банкова сметка на името на Фондацията или на място в офисите в Бургас на ул.“Гурко“53 или в София ул. „Триадица“6,ет.5. В същото време се търсят и около десетина доброволци, които да помогнат в организацията на фестивала.

Коментари

Още от последните новини