Изложение „Обичам българската риба“ завладява Бургас на Никулден

Изложение „Обичам българската риба“ завладява Бургас на Никулден  - E-Burgas.com

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) организират пазар на производители на риба, който представлява информационна кампания под надслов „Обичам българската риба“.

Събитието ще се проведе в Стара Загора на 16 ноември (събота), в Русе на 23 ноември (събота), София – 4 – 6 декември (сряда – петък) и Бургас – на 6 декември – празник на града и Никулден (петък).

Във всички градове български производители на риба, рибари и преработватели ще участват в изложението и ще могат да представят дейността си пред хората. Ще има демонстрационен щанд и кулинарна шоу-програма, в рамките на която гостите на мероприятието ще могат да опитат вкусни рибни деликатеси, приготвени от Сандра Алексиева – собственик и автор на най-популярния кулинарен сайт в България. Във всеки град след демонстрацията тя ще избира двама човека или два отбора, които ще се състезават в приготвянето на ястия от риба. И за да бъде удоволствието на посетителите пълно, в събитието ще участват и производители на български вина и бира.

Всеки, който желае да вземе участие в демонстрациите в един от градовете, може да попълни заявлението за участие. 

Коментари

Още от последните новини