Изграждат още подземни контейнери, този път в ж.к. „Възраждане“

Изграждат още подземни контейнери, този път в ж.к. „Възраждане“ - E-Burgas.com

Още подземни контейнери са на път да бъдат изгеадени в Бургас, този път в к-с „Възраждане“, където голяма част от улиците са в ремонт. Това призна директорът на Дирекция „Екология“ в общината Павлин Михов по време на заседание на Комисията по бюджет и финанси в края на седмицата.

Проектът с модернизираната система за събиране на отпадъци предвижда постепенно да бъдат изградени такива контейнери, тъй като няма как да бъде реализиран изведнъж. Такива предпоставки съществуват на улиците, където се извършва ремонт, за да не се налага допълнително разкопаване.

От Дирекция „Екология“ са предложили варианти за една голяма част от улиците в централния бургаски комплекс и това предстои да бъде одобрено.

„Това е далеч по-интелигентният начин за събиране на отпадъци. Много по-голям обем отпадъци вкарваме под земята без да създаваме проблем с тяхното разпиляване, разравяне от клошари, раздухване от вятъра и т.н. Също така намалява и разходите за транспорт, тъй като се обслужват по-рядко“, сподели Михов.

Подобни контейнери вече са изградени на три точки в града – до търговския център „Триа“ на площад „Тройката“ и на две места на реконструираната ул. „Ал. Батенберг“ до „Приморски парк“.

Коментари

Още от последните новини