Избираме правителство на 2 април?

Избираме правителство на 2 април?  - E-Burgas.com

Възможно е Богомил Бонев да поеме отново МВР

Новият президент Румен Радев ще разпусне парламента на 2 февруари, а предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 2 април, прогнозира днес "24 часа".
Бъдещите секретари на Радев ще поемат основните ресори в служебния кабинет, който той трябва да назначи, допълва всекидневникът по ненаименувани източници.

Това обяснявало и категоричната позиция на генерала, че първо ще обяви екипа, с който влиза на “Дондуков” 2, а по-късно и състава на служебния кабинет. Сред по-сигурните имена за служебни министри влиза и това на бившия кмет на пловдивското село Труд Николай Копринков, който е със запазено място в екипа на Радев за “Дондуков” 2. Той беше в инициативния комитет за издигането на генерала и вече потвърди пред "24 часа", че ще е секретар на президента.

Копринков отказа да коментира с какъв ресор ще бъде, но се очаква и в президентството, и в служебния кабинет да поеме регионалната политика. До името му се е стигнало, след като Костадин Паскалев е отказал на Радев да е регионален министър. Журналистката Елена Йончева не е пожелала да оглави президентския кабинет. Тя ще стане само съветник на Радев според публикацията.

С успех обаче приключили разговорите с проф. Емилия Друмева, която е перфектен юрист и конституционалист. Очаква се тя да бъде юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър. Възможно е Богомил Бонев да поеме отново МВР, след като бе начело на ведомството преди близо 20 г., по време на правителството на Иван Костов. 

За здравен министър се обсъжда Таня Андреева. Тя беше на този пост в кабинета “Орешарски”. Олимпийски шампион се чака в спортното министерство - Йордан Йовчев или Таню Киряков.

Коментари

Още от последните новини