Изберете най-красивия фонтан в България

Организатори на събитието са Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата”

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират конкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”, показа "Нова тв". Проявите са част от събитието Седмица на водата 2017, което се провежда по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Конкурсът цели да обедини снимки на работещи фонтани у нас, старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на частни домове.

50-те най-впечатляващи фотографии ще бъдат включени в изложба, която  ще се проведе от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на www.waterbridge.info. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония на 22 март – Световния ден на водата, отново в УАСГ. Авторите на творбите ще получат специални награди.

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017г.

Сподели новината:

Коментари