Ивелина Василева в Созопол: Правим фонд за ВиК и в малките населени места

Ивелина Василева в Созопол: Правим фонд за ВиК и в малките населени места - E-Burgas.com

„Созопол е символ на успешно развиваща се община. Гордея се, че всички заедно се преборихме за най-дълго мечтаното и важно съоръжение – пречиствателната станция, която обслужва не само Созопол, но и Черноморец, а отскоро към нея е включено и Равадиново. Проектът беше с 20-годишна история, но само правителството на ГЕРБ успя да го доведе до успешен финал“. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева на среща с обществеността на Созопол, на която беше даден и старт на предизборната кампания на ГЕРБ в общината. Заедно с кандидатите за народни представители Диана Саватева, Диана Йорданова и Иван Вълков, Василева представи пред препълнената зала приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ.

Ивелина Василева отбеляза, че новата пречиствателна станция осигурява по-чисто море и по-висок стандарт на живеещите в община Созопол. Сега ще подпомогнем и по-малките населени места – предвидили сме нов фонд с бюджет 100 милиона лева годишно, чрез който да се финансират ВиК проекти в тях, каза Василева. Тя напомни, че по предложение на депутатите на ГЕРБ от Бургас беше обособено самостоятелно министерство на туризма. Като основен приоритет в тази сфера е така важният за Созопол културно-исторически туризъм.

Василева обърна внимание, че в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ са само местни хора, които милеят за региона и всекидневно ще отстояват интересите му. Хората реагираха позитивно и на друг акцент в предизборната програма – образованието, където се предлага двойно увеличение на заплатите на учителите, както и спиране на социалните помощи за семейства, които не изпращат децата си на детска градина или училище.

Гарантираме удвояване на икономически ръст, откъде ще дойдат и повечето пари за пенсии, каза четвъртата в листата Диана Йорданова. Тя беше категорична, че ГЕРБ няма да пипа 10-процентния плосък данък – в противен случа има риск от по-ниска събираемост и увеличаване на сивия сектор.

Кметът Панайот Рейзи обобщи, че предстоящите избори са много важни за живеещите в община Созопол и че единствено партия  ГЕРБ не дава неизпълними обещания. Знаете, че през последните години заедно изградихме по европрограми жизненоважни обекти за региона и те станаха, благодарение на хората, които виждате тук, каза Рейзи.

Коментари

Още от последните новини