Иван Данев: Не се страхувайте да изглеждате добре, а спортувайте акивно

Иван Данев: Не се страхувайте да изглеждате добре, а спортувайте акивно - E-Burgas.com

Едва на скромните 18години, но вече пълен с постижения и куп награди зад гърба си - това е бургазлията Иван Данев, многократен шампион по културизъм.

Иван тренира активно от две години, като впоследствие се влюбва в този спорт и разбира, че е точно за него. „Това не е спорт за всеки, изисква се изключителна кондиция и желязна воля за да стигнеш до върха“, казва той. Иван е и републикански шампион до 70кг. Освен личните победи, Иван се стреми да помага и на други със спортни амбици, затова води собствен блог, където е онлайн инструктор. За най-голямото си постижение счита това, че е българин. „Горд съм, че съм роден тук, всички трябва да сме с високо вдигнати глави и с чест да се наречем българи“. „Повечето хора ги хваща яд, като видят някой, който се труди много усърдно и гради нещо повече от тях. Завист определено има в тези среди, но това никак не е похвално, важното е всички да сме живи и здрави“. – призна си Иван.

За в бъдеще планира да продължи да се развива в тази посока, но извън страната ни. Вече дори има и няколко предложения за работа в САЩ. Шампионът силно се надява и финансирането на спорта в България да се увеличи. „Все пак нашия град е избран за Европейски град на спорта, от тук са тръгнали доста добри спортисти“. Сегашната си визия постига за около 6 месеца, но пък му е струвала много нерви и труд. „Спортът ми дава изключително много, но ако трябва да бъда честен ми отне "приятели". Предполагам, че това се случва с всеки, който иска да се посвети и върши нещо със сърцето си, градиш и обичаш всичко живо. Няма как да не минеш и през изпитания, защото хората виждат, че си различен и, че не се вписваш в обществото и бягат далеч от теб. Чрез спорта имах шанс да преоткрия себе си и да си наложа нови навици“.

От 2013г., Иван води и собствен блог „danevfit.net“, като темите които засяга са предимно за храни и съдържанието им. Набляга на това, за да докаже на хората, че всичко може да се постигне натурално, но със огромна воля и желание. Призивът му към младежите е да не се страхуват, ако искат да изглеждат добре и да са здрави физически и психически, трябва да наложат старт на определен спорт и да започнат да го практикуват. “ Забелязвам, че все повече момчета и момичета започват да ходят по фитнес залите, а това ми носи голямо удовлетворение, защото в другите страни далеч не е така“.  Иван съветва всички бъдещи спортисти „Нека да не се поддават на злобата и завистта, защото това не допада на българина, бъдете живи и здрави“! 

Галерия
Коментари

Още от последните новини