Искрата представя Бургас на Световното по бийтбокс в Берлин

Искрата представя Бургас на Световното по бийтбокс в Берлин - E-Burgas.com

Iskren Tonchev 2

Националният шампион по бийтбокс за 2011, представил България на световното първенство в Берлин през 2012, отново излиза на международната сцена. Бургазлията Искрен Тончев по прякор Искрата представя Бургас по време на Beatbox Battle World Championship 2015, отново в немската столица. Днес, във важния втори ден от първенството, в което участват над 150 артисти от 40 държави, предстоят мъжките елиминации, които ще определят крайните победители в международната битка. Те ще започнат точно в 18.00 часа. Можете да ги гледате на живо тук:  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=ffTZs_HCk_c

и да подкрепите Искрата със своите положителни коментари, както и на фейсбук страницата на световния шампионатhttps://www.facebook.com/events/1485878931667942/.

Критериите за оценяване са музикалност, техничност, оригиналност, артистичност. Членовете на журито са девет шампиони от предходни години. Сред тях този път има двама българи със световни титли – Skiller и Pe4enkata, която също е с международна награда при жените за 2012.

Искрата практикува бийтбокс  от 8 години. В момента се занимава основно с композиране на съвременна музика в различни жанрове. Бургаското момче се налага все по-сериозно на българска сцена. Скоро той извади най-новото си авторско парче „The Return“.  Работил е по аранжимента на песните „Теб си пожелах” и „Единствената”. Участвал в интересния проект на Софийската Филхармония – „Рицарска история”, заедно с Ангел Ковачев. Носител на награди в различни музикални конкурси и съдия в бийтбокс състезания. Свири на различни  музикални инструменти, пее, композира и е 22-годишен, бивш възпитаник на Английската гимназия в Бургас.

Коментари

Още от последните новини