Искат легализиране на марихуаната у нас

Искат легализиране на марихуаната у нас - E-Burgas.com

Марш „Свобода за конопа” ще се състои днес. Целта на организаторите е да се види колко много хора в България желаят държавата да промени отношението си към конопа. Има статистика, според която в България има половин милион души до 36 години, които пушат канабис. 23% от 15-годишните у нас са пушили марихуана. Това са 50 000 деца.

Радослав Кавалджиев-Роро, който е защитник на идеята за легализиране на марихуаната и адвокат Виктор Костов, който е категорично против това изложиха гледните си точки в студиото на предаването „Събуди се“ по Нова ТВ.

„Що се отнася до медицинската употреба и медицинската препоръка, със сигурност ние имаме нужда от една легална рамка”, обяви Васил Харалампиев, председател на Сдружение „Рестарт”. От здравното министерство обаче не са съгласни.

„Националният съвет категорично отрича тази възможност на този етап. Ако нашите национални консултанти бяха застанали и бяха казали, че това е лечебен продукт, който помага по всички болести както се твърди, със сигурност Националния съвет щеше да подкрепи тази идея”, коментира Светлана Йорданова – секретар на националния съвет по наркотични вещества.

Коментари

Още от последните новини