Интензивен е трафикът към морето

Интензивен е трафикът към морето - E-Burgas.com

Голямо е натоварване на основните пътища в страната. Очаквано, особено интензивен е трафикът към морето. Най-натоварени в момента са пътищата в зоните на входа на Бургас откъм магистралата, кръговото на "Трапезица" и изходите в посока Созопол и Слънчев бряг. Интензивно е движението и в центъра на града и по бул. Димитър Димов. 

За да се избегнат задръствания, Пътна полиция своевременно ще предоставя информация за натоварените маршрути с препоръки към водачите за рисковите участъци и маршрути.

В най-натоварените участъци и когато това се налага, полицаите ще регулират автомобилните потоци. Само по направлението Пловдив - Бургас е осигурено дежурство на 12 полицейски екипи. Контролът над нарушителите ще се извършва главно със стационарни и мобилни технически средства и системи, записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство. Грубите и опасни нарушения на водачи ще се санкционират на място.

Пътна полиция напомня на шофьорите, които ще се движат по натоварените маршрути:

- да не предприемат рискови и излишни изпреварвания
- да спазват скоростта на колоната и по-голямата дистанция
- да не сядат зад волана преуморени
- да не превишават максимално разрешените скорости и по пътища с по-слабо движение (като се има предвид, че напоследък зачестиха тежките катастрофи на третокласни и общински пътища)
- пътниците и водачът да не забравят задължението да поставят предпазните колани, а малките деца да пътуват само в седалки и столчета с колани
- да не се допуска управление на моторни превозни средства от неправоспособни и употребили алкохол.

Не се препоръчва в усложнена обстановка и интензивно движение да шофират водачи с малък стаж и опит.

При необходимост, гражданите могат незабавно да сигнализират на телефони 112 и 166.

Коментари

Още от последните новини