Инспектор Хитами посети ОУ „Свети Княз Борис I“

Инспектор Хитами посети ОУ „Свети Княз Борис I“ - E-Burgas.com

Сдружение SOS-ПТП заедно с добрия Инспектор Хитами посетиха ОУ “Свети Княз Борис I“ в град Бургас. Повод за посещението е 110 годишнината на училището, а децата от ПГ „Приятели“ бяха основни действащи лица. В началото на празника децата показаха на многобройните присъстващи, че добре знаят основни неща от правилата за движение по пътищата, като главни теми бяха пресичането, карането на колело и светлините на светофара. В продължение на 60 минути на малчуганите беше пояснено как да се държат на пътя и как да спазват правилата, когато са около улицата.

Естествено имаше много игри и изненади, а в края на тържеството всяко дете получи специална диплома от Инспектор Хитами, която показва, че курса за пътна безопасност е преминат успешно. На самия финал от Сдружение SOS-ПТП обещаха, че ще реновират детската площадка за пътна безопасност, която се намира в ОУ “Свети Княз Борис I“, за да може още през новата учебна година, учениците да провеждат своите обучения на обновеното съоръжение.

През следващата седмица представители на Сдружение SOS-ПТП ще посетят и друго бургаско училище – ОУ „П.Р.Славейков“ и ще проведат лекция с учениците от 1-ви клас. За средата на месец май се предвижда мащабна кампания за събиране на средства, с които да се изградят по-голям брой площадки за пътна безопасност.

Коментари

Още от последните новини