Инж. Петър Кънев: Търсим решение за осигуряване на средства за Факултета по обществено здраве в Бургас

Инж. Петър Кънев: Търсим решение за осигуряване на средства за Факултета по обществено здраве в Бургас - E-Burgas.com

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев проведе среща-разговор с ректорката на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ доц. д-р Магдалена Миткова. Визитата се състоя по покана на ръководството на учебното заведение. Бяха коментирани въпроси, свързани с увеличаването на броя на студентите, които се обучават в специалности в Университета, свързани с работа в областта на туризма.

„Категорично потвърждавам, че ще отстоявам позицията бройките в тези учебни направления да станат повече“, заяви инж. Петър Кънев след проведената среща. Той каза още, че се търси реално решение за осигуряване на средства за Факултета по обществено здраве и здравни грижи в Бургас.

Още по време на срещата в университета, инж. Кънев проведе разговор с ръководството на Министерство на образованието. От ведомството поеха ангажимент до края на настоящата седмица, да бъдат преведени частично средства по капиталовата програма, за да бъде завършен Факултета по обществено здраве и здравни грижи в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

 

Коментари

Още от последните новини