Инициативата за безплатни изследвания на лаборатория „ЛИНА” продължава, ето какво включва до края на септември

Инициативата за безплатни изследвания на лаборатория „ЛИНА” продължава, ето какво включва до края на септември - E-Burgas.com

Инициативата за безплатни профилактични изследвания на кръвна захар и пикочна киселина на медицинска лаборатория „ЛИНА” продължава до края на месец септември 2018г. Благодарение на нея повече хора могат  да се изследват и да разберат дали имат предразположение към определено заболяване.

Какво е необходимо, за да се включите в безплатните изследвания?

Пациентите могат да посетят лаборатория на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна или Ямбол  сами, могат да бъдат насочени от лекар, както и към другите назначени анализи да поискат безплатно да им бъдат направени тези, които са включени в кампанията. В тази инициатива пациентът  заплаща само манипулацията за вземане на кръвна проба, включваща епруветките, иглата и труда на лаборанта и администратора на стойност 2 лева. Самите анализи са безплатни. 

„Целта на инициативата ни е да стимулираме хората от всяка възраст да се отнасят отговорно към здравето си, като се създадат възможности за всички, без значение от това дали са здравно осигурени или не, да обръщат внимание на профилактиката”, обясняват от лаборатория „ЛИНА”.

Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин, на гладно. Проверката на резултатите става на място в лабораторията или онлайн в сайта на „ЛИНА”.

 

 

Коментари

Още от последните новини