Индустриалният парк отесня, още пет фирми отварят врати до две години

Индустриалният парк отесня, още пет фирми отварят врати до две години  - E-Burgas.com

Постепенно територията на Индустриална зона - Север се запълва, като в момента имаме подготвени още 5 процедури. Нашата прогноза е до година и половина или две да бъдат заети всички терени, които са предвидини за индустриално изграждане. Това заяви днес кметът Димитър Николов, който присъства на първата копка на новия сервиз на автомобилния гигант "Волво" в Бургас. 

Това ни дава по-голямо основание да бъде по-активни в търсенето на съдействие от държавата за прехвърлянето на голямата територия на бившето летище в Равнец. Индустриалните терени в Бургас са на изчерпване, а интересът на фирмите е за по-големи територии. Това е една много голяма възможност за Бургас и региона. 

Кметът припомни, че доскоро територията на Индустриален парк - Север е била едно запустяло място, но община Бургас го е взела от държвата, за да го развие. В момента са осигурено финансиране за изграждане на пълната инфраструкту и вътрешните улици в зоната, които ще бъдат приключени напълно през следващата година и половина. 

Коментари

Още от последните новини