Имотният пазар по морето: Руснаците продават, българите купуват

Имотният пазар по морето: Руснаците продават, българите купуват - E-Burgas.com
снимка: tbmagazine.net

Едностаен апартамент до плажа се намира за 30 хил. евро

Българите са най-голямата група купувачи на ваканционни имоти у нас, пише вестник „Монитор”. Според Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian properties, в началото на сезона по морето те се активизират, стимулирани от изгодните оферти в сегмента.

И прогнозира, че това лято чуждестранният интерес ще бъде най-разнообразен и може би няма да се очертае превес на някоя страна.

В Созопол и на юг по морето купувачите продължават да са почти изцяло нашенци, подобно е положението и в Боровец. Дори може да се каже, че в най-скъпите курорти купуват основно българи.

„Гражданите от съседните страни като Македония и Сърбия търсят много имоти в Банско, докато по Черноморието имаме активност и от хора от цяла Европа.

Руснаците са ограничен брой като купувачи и са активни продавачи. По този показател картината засега е без особени изменения от миналата година”, обясни тя.

Стефка Томова, ръководител на офиса на „Явлена” в Бургас уточни, че именно братушките от големи купувачи преди време са се превърнали в продавачи, като офертите от тях са много и в момента това увеличава предлагането и то е по-голямо от миналата година. „Това води до по-добри цени, и сега е моментът за покупка на имоти на морето”, смята тя. Томова обясни още, че основните купувачи са българи, работещи в чужбина или от смесени бракове.

Полина Стойкова уточни, че изгодните оферти са ниво от 10 000 - 15 000 евро за обзаведени студиа в курортите. Едностайни апартаменти близо до плажа, готови за ползване, се намират за около 25 000 - 30 000 евро.

Коментари

Още от последните новини