Именития видински творец Нацин с изложба на 3 май

Именития видински творец Нацин с изложба на 3 май - E-Burgas.com

Наричат го художникът, който предсказва с картините си. Веселин Маринов-Нацин е видинския творец, който през 2009 година изобрази бялата лястовица на своето платно и тя се появи наистина в шуменското село Мировци. Редица медии го набедиха, че е предсказал появата й. Самият той смята, че вярата в съществуването на доброто е това, което го поражда. Но за пророчествата на платната му се заговори още след емблематичната композиция "Цветът на демокрацията", която изобразява сеяч с разноцветни семена.

Повече от 30 години Нацин достига до публиката си с ярките, абстрактни композиции с модернистичен стил. Казва, че картината трябва да въздейства първично, а себе си определя като социален автор. 

На 3 май 2017 година Нацин ще представи деветата си самостоятелна изложба в София - в Галерия 10  - само  две години след като отпразнува творчески юбилей в художествена галерия "Никола Петров". В изложбената зала  любителите на живописта и импресиите ще могат да се насладят на 30 творби на Веселин Маринов и да поговорят с автора. 

Откриването започва в 18.30 часа.

Нацин е готов да обърне внимание и на всички представители на медиите, които желаят да научат повече за пътя му като учител и творец. 

Коментари

Още от последните новини