Има ли шанс за реализация в Бургас обсъждат на младежки форум

Има ли шанс за реализация в Бургас обсъждат на младежки форум - E-Burgas.com

Как младите могат да се реализират успешно в регион Бургас, това обясниха днес в бургаския Бизнес Инкубатор от Сдружение ФАР в рамките на проект „Стратегическо планиране и застъпничество: Инструменти за по-ефективно включване на НПО във вземането на решения и диалога с местната власт”.12312125_993451774048149_647563653_n

Бургас е един от градовете с най-много млади хора, но в същото време се наблюдават процеси на масово напускане на млади хора в посока София и чужбина. Точно тези процеси на миграция искат да премахнат от сдружение "ФАР" и останалите оргазнизации с които си партнират.

На гражданските форуми, които се организират от сдружението се обсъжда, какво кара младите да напускат града, който има какво да предложи и какви са техните представи за бъдещата им реализация и съвпада ли тя с предложенията на местния бизнес.

В същото време младите участници могат да прокарват идеи, които трябва да достигнат до администрацията на Община Бургас и по този начин да си помагат за продължването на кариерното развитие именно в Бургас и региона.

Младите хора се нуждаят от повече доверие, от по-продуктивни контакти с местната власт и от по-голямо участие в процеса на взимане на решения. Затова и от заелите се с проблема фондации, имат за цел да срещнат всички заинтересовани в процеса страни, за да открият възможностите за пълноценна реализация на младите хора в Бургас.

Коментари

Още от последните новини