Има ли асфалт в Банево? Общината и хората са на различно мнение (снимки)

Има ли асфалт в Банево? Общината и хората са на различно мнение (снимки) - E-Burgas.com

От местната власт убеждават жителите на квартала, че всичко е наред

Асфалтирани ли са всички улици в Банево след проточилия се проект за полагане на канализация в бургаския квартал? Оказва се, че местните жители и местната власт са на различно мнение. Това разбираме от писмена коренспонденция между недоволен гражданин и зам. кметът по строителство на община Бургас Чанка Коралска. 

Бургазлията се интересува от това кога се предвижда асфалтирането на уличната мрежа в кв. Банево и по конкретно ул. "Батак" по цялото и продължение вкл. № 30, 33 и 35, които община Бургас е издала удостоверения за въвеждане в експлоатация и административен адрес. От местната власт обаче му отговарят, че се е заблудил, като е определил повечето от улиците като невъзстановени и неасфалтирано.

Ето какво пише Чанка Коралска по повод сигнала:

"Всички видове строително монтанжи работи, включително възстановяване на съществуващи настилки са изпълнени. Извън обхвата на този проект от бюджета на община Бургас се възстановиха по-голяма част от компроментираните съществуващи настилки за един по-добър облик на кварталите. Община Бургас предвижда да бъде направен поетапен ремонт на настилки по други улици, като ще бъде следвана приоритетност, съобразена със степента на увреждането на настилката."

Според бургазлията информацията на зам. кмета е получена на база подписани документи съпътстващи изпълнението на Интегрирания проект и ОП / актове за приемане на СМР.

"Написаното от Вас категорично не отговаря на действителността, защото при ежедневното си преминаване през уличната квартали мрежа с невъоръжено око е видно, че не са възстановени всички съществуващи настилки, което подсказва, че не са изпълнени и всички видове СМР. За да не бъда голословен прилагам снимков материал от 19.02.2017 г. / след датата на Вашето писмо / които доказват несъстоятелността на поднесената ни информация." отговаря на свой ред бургазлията. 

Прилагаме в галерия снимките, за които се твърде, че са направени едва преди три дни. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини