Идея за амфитеатър ще обсъждат жителите на "Меден рудник"

Идея за амфитеатър ще обсъждат жителите на

Обществено обсъждане ще се проведе в четвъртък от 17.30 часа в спортна зала "Никола Станчев"

Жителите на "Меден рудник" с удоволствие посещават културни събития. Това се видя ясно при последните две чествания на Никулден, когато комплексът получи своя собствена сцена и програма за празника на града, привлекли хилядна публика.

Община Бургас има желанието, а вече и идеен проект за обособяване на целогодишна благоустроена зона за културни събития - амфитеатър, подобен на "Охлюва" в Морската градина, със сцена и озеленени околни площи. Възможното достатъчно голямо и централно място за реализацията на този проект е поляната между "Лакомата спирка" и детска градина "Чайка". На такава сцена биха могли да се изявяват активните читалища и талантливите деца на "Меден рудник". На нея може да звучи музика във всякакви стилове, да се играе театър, да се рецитира... "Меден рудник" заслужава подобно място за среща с изкуството, отдих и забавление.

На 06.06.2019 г., четвъртък, от 17.30 часа в спортна зала "Никола Станчев" (използвайте входа откъм паркинга срещу магазин "Билла") ще се проведе обществено обсъждане на идейния проект за обект: "Благоустрояване, изграждане на зелен амфитеатър със сцена, озеленени площи и обособяване на атракционна, търговска и обслужваща зони в УПИ I, кв. 12 по плана на зона "А", ж.р. "Меден рудник", гр. Бургас, ПИ с идент. 07079.651.293 по КК на гр. Бургас". Както виждате, в дългото наименование на проекта се споменава, че той предвижда и обособяване на търговски обслужващи площи, които Общината да отдава под наем.

Идейната фаза ще бъде представена в четвъртък от проектантите. На обсъждането ще присъстват представители на дирекция "Устройство на територията" и ЦАУ "Възраждане" при Община Бургас. Заповядайте, за да се запознаете с проекта и да направите своите предложения и забележки.

Коментари

Още от последните новини