Идея: Съвет на мъдреците дърпа Бургас напред

Идея: Съвет на мъдреците дърпа Бургас напред - E-Burgas.com

Съвет на мъдреците ще помага за това Бургас да се развива, а хората да получават по-високи доходи. Ексцентричната идея е на общинския съветник Георги Дражев, който е внесъл такава докладна в Общински съвет – Бургас.

Съветът всъщност ще е част от Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации. В него ще вземат участие граждани, описани от Дражев като „онези, които създадоха индустрията, технологиите,  стопанските и международни връзки, както и земеделските постижения и експортния потенциал на Република България“

Дражев цитира и конкретни имена, като това на Цанко Цанков, председател на търговско-промишлената палата и бивш директор на Кабелния завод, Ганчо Нделчев, Тодор Люцканов, Евтим Цинцарски „и много други, които нямам взможност да изброя, но които ще поканя в Съвета на мъдреците“. С тяхна помощ ще трябва да се разработи оперативна стратегия с лесни и прости стъпки, които да доведат до ускорени резултати и увеличаване на доходите на населението.

Идеята за мъдреци меко казано любопитно, а още по-любопитно ще бъде това как ще бъде приета в Общински съвет.

Коментари

Още от последните новини