И утре код за студено време в цяла България

И утре код за студено време в цяла България - E-Burgas.com

През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна България ще са все още значителни

Жълт код за опасно ниски температури е обявен за утре за цяла България, показва справка със сайта на НИМХ-БАН. В област Бургас се очаква температурите да достигнат до -4 градуса, но времето се усеща много по-студено, заради леденият вятър.  Над морето той ще духа от север-североизток 14-17 м/с (7 по Бофорт), с пориви 17-20 м/с (8 по Бофорт), море 4-5 бала, следобед постепенно спада до 3-4 бала.

През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна България ще са все още значителни. Утре и там ще са слаби, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат. Вятърът малко ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток. Ще бъде много студено, като сутринта температурите ще са предимно между минус 7° и минус 12°, на места и по-ниски, а и дневните почти навсякъде ще са отрицателни- между минус 2° и минус 7°, в югоизточните райони малко по-високи. През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2° - минус 5°. Температурата на морската вода е 5 - 7°. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала, след обяд ще отслабва.

На 27.02.2018 слънцето ще изгрее в 07:06 часа и ще залезе в 18:13 часа. Продължителност на деня 11:07 часа.

На 27.02.2018 луната ще изгрее в 15:18 часа и ще залезе в 05:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 88 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Коментари

Още от последните новини