И тази година пет лева за паркиране на Силистар

И тази година пет лева за паркиране на Силистар - E-Burgas.com

Паркирането край плаж „Силистар“ и събирането на пари за тази дейност е законно, категорични са от община Царево. И през тази година в района се таксуват коли на плажуващи до една от най-хубавите ивици по Черноморието.
От местната администрация са изпратили проверка през уикенда и не са констатирани нарушения. Кметът на Царево, Георги Лапчев, поясни, че импровизираният паркинг попада в два частни имота. Фирмата имала разрешение от РИОСВ – Бургас да осигурява временен престой на автомобили. 
Достъпът до плажа е свободен за пешеходци и автомобили, но не може да се осигури паркиране за всички, коментира кметът Лапчев:

„За съжаление, всички имоти там са частни. Единственото общинско и държавно място е един тесен път. Нищо друго не можем да отворим като подстъпи, освен него. Но това не означава, че всички трябва да отидат с автомобилите си и да го задръстят.“

Няма сложени бариери, е констатирала проверката на община Царево.Паркирането в частния имот струва 5 лв/12 ч. Около частните земи има и такива терени, на които може да се паркира абсолютно безплатно. 

Миналата година до плаж Силистар на няколко пъти се стигна до бой между служители на импровизиран паркинг и туристи. Във единия от  случаите, собственикът на частен терен в района постави и ограда, която бе премахната от полицията. / OFFNews.bg

Коментари

Още от последните новини