И концесионерите на плажовете влизат в мерките за сигурност това лято

И концесионерите на плажовете влизат в мерките за сигурност това лято - E-Burgas.com

Слънчев бряг ще се пука по шевовете от туристи, но и от униформени  

Концесионерите и наемателите на плажни ивици също вече са част от мерките за сигурност на предстоящият летен сезон. Освен, че в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг броят на летовниците и полицаите ще се увеличи, стопаните на плажовете ще съдействат на органите като просветляват обстановката на ивицата, която развиват. Това разкри министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща с ръководството на ОДМВР, Сотир Цацаров и министър Радев.

„Също така дружеството „Слънчев бряг“ АД ще осигури видеонаблюдение на територията на курорта. Мога да уверя, че всички усилия са координирани и са насочени именно към осигуряване на безопасността и комфорта на туристите предвид ръста от около 10%, който очакваме за това лято.“, допълни Ангелкова.

От своя страна, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, разкри, че ГД „Национална полиция“ е разработила карта, в която са определени коефициенти на криминогенната обстановка в страната и бургаският регион е водещ по този показател (17,9).

„Проведохме тази среща, за да има приемственост на мерките, които се вземат. Най-вече  ни интересува сигурността на българските граждани, както и на чужденците, които идват, защото всичко това са приходи в хазната. Продължават да работят групите с чужденците, пращат полицаи от Чехия, Румъния, те ще продължават да работят. Стана въпрос за пари – кой, какво поема, това, което се е случило миналата и по-миналата година го продължаваме и засилваме присъствието с около малко под 100 човека униформени. Това са хора, които ще бъдат на терен. Ние сме решени на всичко да поддържаме на ниски нива криминогенната обстановка. Мерките срещу прогнозите за увеличаващите се туристи са увеличаването и на полицаите“, каза Радев.

Министърът добави, че по думи на комисар Калоян Калоянов работата, която е била от миналата година е добра и затова ще бъде продължено в същото темпо „Да бъдат притеснени онези, които не спазват закона“, заключи Радев.

Галерия
Коментари

Още от последните новини