Хотелите на юг от Бургас искат да се топлят с газ

Хотелите на юг от Бургас искат да се топлят с газ - E-Burgas.com
Снимка: bg.wikipedia.org

Хотелиерите и собствениците на къщи за гости по Южното Черноморие настояват курортите да бъдат газифицирани. Това бе изтъкнато от представители на бранша на работната среща на туризма, която се проведе в Приморско.

Проблемът в момента идва от краткия сезон, който за България е едва 3-4 пълни месеца. Те обаче са крайно недостатъчни за да осигурят поминъка на местното население. Поради тази причина представителите на туристическия бранш се надяват, че селищата най-после ще бъдат газифицирани, което ще позволи по-евтино отопление през зимните месеци, когато също ще могат да бъдат посрещани гости. Те дадоха примери със студентския празник 8 декември, както и Коледните и Новогодишните, когато има сериозен интерес за почивка в курортите. В тези случаи обаче къщите и хотелите трябва да се затоплят поне няколко дни по-рано, за да се осигури конфорта на гостите. Простата сметка в случая показва, че спечелените пари са толкова, колкото и цялостните разходки, а понякога и по-малко.

От бранша дадоха пример с южната ни съседка Турция, където само на няколко километра от границата селищата се отопляват на газ. Този начин е много по-евтин от всички останали и може за удължаване на сезона и през зимните месеци.

Коментари

Още от последните новини