Хореографът Стефка Бинева от Карнобат с престижно отличие за култура и изкуство

Хореографът Стефка Бинева от Карнобат с престижно отличие за култура и изкуство  - E-Burgas.com

Предложението за годишна награда на община Карнобат за изкуство и култура идва от демократичния съюз на жените”Женско сърце”, с председател Пенка Стоянова( очаквайте с нея интервю в е-Бургас) .  Искането вече е входирано до кмета Георги Димитров.

А аргументите, които изтъква Демократичният съюз на жените   за престижната награда са десетки. В писмото пишат : „Считаме, че г-жа Бинева заслужава да бъде първият носител на тази награда в община Карнобат. Надяваме се, с удостояването й с това отличие,  да положим основите на една добра традиция – да се награждават всяка година деятели на изкуството и културата в община Карнобат.”

С името на Стефка Бинева се свързва „запазената марка на Карнобат”, лицето на града, гордостта на общината – Танцов Ансамбъл  ”Карнота”. Ансамбълът, в който участват самодейци от Карнобат, представя общината на различни фестивали, събитията, конкурси. Възпитаниците на г-жа Бинева, занимаващи се с народно пеене, печелят призови отличия на конкурси и форуми в цялата страна и са сред най-добрите самодейни изпълнители в България. Вече 25 години г-жа Бинева води стотици млади хора, приели за своя кауза – фолклора и народната песен, по пътя наречен – българщина. Смело може да бъде казано, че тя има работилница за млади таланти, които прославят името на Карнобат в цялата страна. Освен престижните награди доказателство за това са множеството записи в БНР, участия в телевизионни предавания и покани за участия.

Скоро Ви представихме хореографа Стефка Бинева. За нея казват, че тя носи от българското, по-българското в сърцето си. Интервюто с нея може да прочетете ето тук.

 

Коментари

Още от последните новини