Хората на Расате щурмуваха ЦИК заради предизборен клип на ДПС

Хората на Расате щурмуваха ЦИК заради предизборен клип на ДПС - E-Burgas.com
Атака на Расате ЦИК снимка: БЛИЦ Напрежението пред сградата на бившия Партиен дом, където се намира Централната избирателна комисия, което  бе предизвикано от активисти на БНС на Боян Расате. Около 20 души се бяха струпали пред сградата, където бяха повикани и представители на полицията и жандармерията.Причината за недоволството на хората, които са Български национален съюз, е внезапната проверка на личните им карти, разпоредена от униформените. Това се случило докато няколко техни представители внасяли с ЦИК жалба срещу предизборен клип на ДПС.

Докато траело подаването на жалбите, на симпатизантите на формацията им били поискани личните карти за проверка. Тази проверка, обаче, трае близо час, без на проверяваните да им бъде дадено никакво обяснение. В същото време други лица влизат и излизат необезпокоявани от сградата.

„С всичко това искат да ни забавят. Първо трябваше да се преборим за входящия номер. Сякаш е много трудно да се издаде входящ номер. Всичко вървеше бавно, а нямаше много жалбоподатели преди нас – най-много двама-трима“, каза  представител на формацията. 

„Стоим повече от половин час без да ни казват с какво сме станали подозрителни“, оплакаха се чакащите. 

По-рано стана ясно, че ЦИК е спрял предизборен клип на БНС заради участието на дете в него. 

„Извън юридическите ни съображения решението на ЦИК определяме като дискриминационно, арогантно и цинично. Притеснителен е и факта, че ЦИК цензурира агитационен клип на редовно регистрирана българска политическа партия, докато в същото време си затваря очите за агитационен клип на друга политическа партия – ПП „Движение за права и свободи“.

В този агитационен клип Движението за права и свободи ГРУБО въвлича деца в политическа агитация и дейност, а именно - многократно се въртят кадри на деца със знамена и балони на ДПС, заснети на предизборни митинги, както и такива в детски градини. Освен всичко още в десетата секунда на партиен митинг Лютви Местан прегръща и целува малко дете на фона на предизборен лозунг!“, написа в сайта на партията нейният водач Боян Расате.  Източник: БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини