Мисис Бургас 2019 - гласувай тук!

Хладнокръвният убиец Мехмед отнесе 18 години затвор за бруталното клане в Снягово

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Мехмед Ю. на 18 години „Лишаване от свобода" при първоначален „строг режим" на изтърпяване на наказанието. В съдебно заседание подсъдимият призна фактите в обвинителния акт и пожела делото да бъде гледано по реда на съкратено съдебно следствие.

Съдът призна за виновен Мехмед Ю в това, че на 25.05.2017 г., около 01.00 ч. сутринта, в къща в с. Снягово, община Руен, предумишлено - като действал по предварително взето и обмислено решение, снабдил се със средство за убийството - нож, както и с вила и лампа тип „челник" и съставил план за начина на извършване на деянието, умъртвил посредством нанасяне на прободна рана с нож в  областта на шията Е. Ш., докато спял в дома си, като поради това обстоятелство умъртвеното лице се намирало в безпомощно състояние (престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 5 и т. 9, вр. чл. 115 от НК).

Съдебната инстанция призна Мехмед Ю. за невиновен и оправда подсъдимия по повдигнатото му обвинение, за това, че на 25.05.2017 г., около 01.00 ч.1 в с. Снягово, през нощта проникнал в чуждо жилище - къща, обитавана от Е. Ш. и А. Ш. (престъпление по чл. 170, ал. 2, предл. 1, вр. ал. 1 от НК).

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия да заплати обезщетения за причинени неимуществени вреди:

На С. С., син на пострадалия – в размер 60 хил. лв.

На Е. Ю., дъщеря на пострадалия – в размер на 50 хил. лв.

На Е. И., майка на пострадалия – в размер на 150 хил. лв.

На С. И., бащата на пострадалия - в размер на 150 хил. лв.

Съдът определи размера на предявените граждански искове по справедливост.

Съдебният състав потвърди и взетата спрямо Мехмед Ю. мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Сподели новината:

Коментари