Хитовата постановка "Дебелянов и ангелите" се завръща на бургаска сцена

Хитовата постановка

Подпоручик Дебелянов е на 29, когато смъртта го настига на фронта в Първата световна война. Убит на 2 октомври 1916 година.Тогава още няма стихосбирка и е познат само в тесен кръг от приятели, които четири години по-късно помагат поезията му да бъде издадена и да спечели голямата битка с войната.

Какво обаче го вълнува в последната вечер от живота му? Зад този въпрос застава постановката на Диана Добрева, с която се отваря пролука към последните размисли и откровения на поета (изигран от Ненчо Костов), събрани от писма, спомени, документи и исторически факти от книгата Слепия градинар на Валери Стефанов.

"Покъртително, разстройващо, разтърсващо и светло преживяване! Най-най-най-доброто представление в българския театър, казано в пълното съзнание, че театърът не е състезание!", е оценката на Петринел Гочев, извадена от дълъг списък с шестици.

Постановката ще се играе на 24 октомври от 19 часа на сцената на Държавната опера в Бургас. Билети вече се продават на каса "Часовника". 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ тел.0894/898-098-Маруся Русева-организатор /Арт ателие/

Отзиви:

Тази вечер на сцената на Драматичен театър-Пловдив бе спрян влакът на българския театър, за да се качи в него отново Човекът. Потресаващ спектакъл. „Дебелянов и ангелите”!“ – Недялко Славов, писател

Ангелите от пета рота. Висока стълба към Небето!!! Поезия за театър, хипнотично съновидение за живот, смърт и Любов. За човеците, войните и тези, които ни запращат в тях.За спасението, Съдбата и всичко, което населява невидимите светове. Високо, Александър Секулов, Диана Добрева и АРТИСТИТЕ на Драматичен театър-Пловдив – Пловдив! Изключително събитие за театралния живот.“- Десислава Шишманова, директор на БНТ-Пловдив.

Преди два дни гледах постановката на пловдивския театър „Дебелянов и ангелите“. Все още не ме напуска усещането, че и аз съм бил част от пета рота, че стрелях по гръцкия селянин, че Елена прелетя като ангел през сцената и умря в ръцете ми, участвах в атаките и търсих консерви във френските окопи…. Голям спектакъл, голямо, красиво и истинско усилие на всички актьори, на сценариста Александър Секулов, на режисьора, прекрасната Диана Добрева, и на сценографа Мира Караланова.“ – Атанас Хранов, художник.

Дебелянов и ангелите” е моето представление на живота. Още съм там. И не искам да си тръгвам никога. Благодаря за всичко, което сте създали, то е чудо, празник на сетивата, вълнение и магия. Ненчо, ти си неописуем. Трупата на Пловдив е пример във всеки възможен смисъл. А аз все едно вече съм го сънувала, вчера ми се случи и наистина.“ – Виктория Николова, зрител.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини