Хипербел държи под контрол високото кръвно

Хипербел държи под контрол високото кръвно - E-Burgas.com

Високото кръвно налягане е проблем, който засяга не само възрастни, но и все повече млади хора. Последните данни сочат, че със заболяването са дори ученици. В началото хипертонията обикновено не придизвиква симптоми. Затова е и наричана „Тихият убиец”. Но тя ежедневно взема жертви и е водещ глобален риск за смъртност и нетрудоспособност. Тя е причина за инфаркти, мозъчни инсулти, сърдечна недостатъчност, като 50% от инцидентите са при лица на възраст от 45 до 69 години.

В Световния ден за борба с хипертонията, който отбелязваме днес, за съжаление, трябва да отбележим, че всеки трети в света е с високо кръвно налягане, а ефективно лекуван е само един от трима. У нас картината също е тревожна – хипертонията съпътства живота на 4-ма от 10 възрастни над 25-годишна възраст, съобщават от Българската лига по хипертония.

Първите симптоми при повишени стойности на кръвното налягане, са главоболие, замаяност, замъглено зрение. Понякога се появява гадене, повръщане, гръдна болка и задух. За повлияване на тези неприятни симптоми в аптечната мрежа се предлага изцяло български хомеопатичен специалитет. „Хипербел“ е продукт на „Белл Хомеопатия“ и е подходящ при хипертонични кризи с опасност от мозъчно–съдов инцидент, при хипертонични кризи с тахикардия, пулсиращи болки в главата и затопляне на лицето, както и при големи разлики между систолно и диастолно налягане.

Четири са активните вещества в Хипербел, действащи положително на високото кръвно налягане: Drosera Rotifundifolia – създаваща перфектния баланс на съдовата система, Nux Vomica – повлияващ стреса върху съдовата  система, Arnica Montana – планинска арника за подобряване еластичността на стените на кръвоносните съдове, Aurum Metallicum – колоидно злато за изчистване на натрупаните плаки, мастни киселини и холестерол. Това, което ще ви даде „Хипербел“ е спокойствие и сигурност, знаейки, че кръвното ви налягане е под контрол.

Успоредно с приема на специалитета е добре да се разделите с нездравословни навици като прием на изкуствени, тлъсти храни,  стрес, цигари, а в същото време повишите физическата си активност. Специалистите съветват да заменим шоколада с плод, да ограничим приема на сол до под 5 гр. на ден,  да спортуваме или се движим поне по 30 минути на ден, да спрем цигарите.

Коментари

Още от последните новини