Херо става методист в Левски

Херо става методист в Левски - E-Burgas.com
hero chilikov kolevБъдещият спортен директор на Левски Георги Иванов-Гонзо обмисля и работи сериозно по варианта да върне през лятото със себе си на “Герена” Станимир Стоилов и Димитър Димитров. Първият се очаква да бъде треньор, ако напусне Ботев (Пловдив) след края на сезона, докато Херо е получил предложение да бъде методист и част от спортно-техническия екип на 26-кратните шампиони на България.
Както е известно, Гонзо, Мъри и Херо в момента са актуални треньори на Черно море, Ботев и Черноморец.
“Имам морален ангажимент към Черноморец и ще го изпълня. Продължавам за се боря с вятърни мелници. Даже да се спасим от изпадане, бъдещето на клуба остава неясно. Скоро няма да има и какво да се продава и финансирането ще стане по-трудно. Имах лични проблеми в Бургас, които също ме задържаха тук, но вече мисля да си ги реша. Няма да кажа дали съм говорил с Гонзо или Мъри, но за себе си съм взел решение какво ще правя следващия сезон, но вие ще разберете след края на първенството”, заяви Димитър Димитров-Херо пред "Меридиан Мач".
Интересното е, че тримата вече са работили заедно и са печелили дубъл на стадион “Георги Аспарухов” през 2000 година. Тогава Димитров бе начело на Левски, когато след кървавия гол на Гонзо в 91-ата минута срещу ЦСКА на “Герена”, “сините” спечелиха титлата. На финала за купата на България с Нефтохимик същата година, столичани пък взеха трофея на стадион “Христо Ботев” отново с късни голове на Георги Иванов и Бисер Иванов.
Мъри Стоилов пък бе капитан на отбора и записа 35 мача и три гола през същия сезон, а Гонзо - голмайстор номер едно за "сините" с 18 гола в 33 мача. Припомняме, че треньорската кариера на Стоилов започна на "Герена" през лятото на 2004 година. Няколко години по-късно, той се оказа най-успешният наставник на столичани, след като между 2004 и 2008 година бе начело на отбора в 161 мача. От тях 108 бяха победите, 28 равенства и 25 пораженията. Под негово ръководство тимът спечели по два пъти титлата (2006, 2007), Купата на България (2005, 2007) и Суперкупата на България (2005, 2007). “Сините” записаха рекордните за своята история 14 мача за един сезон в евротурнирите, като стигнаха до четвъртфинал в УЕФА. Преди да станат първия и на този етап, единствен роден участник в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2006/2007 година./ sportal.bg
Коментари

Още от последните новини