Heineken поглъща изцяло „Загорка“

Heineken поглъща изцяло „Загорка“ - E-Burgas.com

38373-Zagorka-Hoerman2

Heineken е постигнал споразумение да придобие косвеното акционерно участие на Coca-Cola HBC (CCH) AG в "Загорка", с което акционерният дял на Heineken в компанията се увеличава на 98,86%, обявиха от "Загорка" АД, цитирани от специализираното издание "Регал". Сделката подлежи на одобрението на регулаторните органи в България и се очаква да стане факт през четвъртото тримесечие на 2014 г.

За последните седем години "Загорка" е лидер на българския пазар на бира по приходи от продажби и има приблизително 29% пазарен дял в обем за 2013 г. Компанията притежава богато портфолио от марки, сред които "Загорка", "Ариана", както и международните премиум брандове Heineken и Desperados.

"За нас има голям символизъм в това, че придобиването на дeла на CCH в нашата компания от Heineken, се случва в навечерието на 20-тата годишнина от присъединяването на "Загорка" към глобалното семейство на Heineken. Положително настроени сме към следващата стъпка в нашето развитие. Това още веднъж потвърждава дългосрочния ангажимент на Heineken да продължи да инвестира в нашата компания и да движи бъдещия растеж на бизнеса си в България чрез портфолио от водещи местни и международни премиум марки, както и вдъхновяващи иновации", коментира изпълнителният директор на "Загорка" Николай Младенов.

Коментари

Още от последните новини