Хамалогика спечели голямата награда от Конкурс АГОРА 2015

Хамалогика спечели голямата награда от Конкурс АГОРА 2015 - E-Burgas.com

На церемонията, състояла се вчера София, бяха връчени наградите на Конкурс АГОРА 2015 за най-успешна инициатива, реализирана от читалище и мобилизирала местните хора за решаване на техен реален проблем през 2015.

След тайно гласуване гостите на церемонията определиха голямата награда да бъде връчена на НЧ "Хамалогика 2014" за създаването на ново читалище с помощта на дарения и безвъзмезден труд на 11 фирми и 250 човека. Наградата бе връчена заради усилията на хората и местния бизнес за създаването на чисто нов „дом" на едно чисто ново читалище. Пространството ще отвори врати през месец май 2016 г., след като се превърна в обща кауза за местните, преобразували го от строителна площадка в център на своята общност.

На церемонията бяха връчени наградите и на петте финалиста категориите на Конкурс АГОРА 2014. Журито на конкурса определи това да са: Категория "Общност в развитие" за НЧ "Л. Каравелов 1897", Куртово Конаре, общ. Стамболийски за "Памет за бъдеще"; Категория "Солидарност и хуманност" за на НЧ "Светлина - 1896", с. Гара Бов, общ. Своге за "Да дарим добро!"; Категория "Изкуство и култура за развитие" за НЧ „Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив" за „Пловдив - автентичен и вечен"; Категория "Перспективи за израстване" НЧ „Просвета 1927", гр. Варна за Международен фестивал на компютърното изкуство „FUTURO"; Категория "Най-продуктивно партньорство" за НЧ „Хамалогика 2014", гр. Бургас за "ЗАедно читалище".

Коментари

Още от последните новини