Гроздоберът в Сунгурларско започва от 6 септември. Полиция и жандармерия ще пазят масивите

Гроздоберът в Сунгурларско започва от 6 септември. Полиция и жандармерия ще пазят масивите - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна

Гроздоберът в Сунгурларско ще започне на шести септември. Това съобщи за e-Burgas.com кметът на общината инж. Васил Панделиев. За да се избегнат кражби, лозовите масиви ще бъдат строго охранявани до приключването на кампанията.  

В Община Сунгурларе създаването на стройна организация за прибирането на гроздовата реколта вече е традиция. През миналата година охраната по врема на гроздобера се извършваше от полиция, жандармерия и общински служители. Сега отново ще бъде така. Във всяко едно от населените места хората предварително са направили събрания и са решили кога е най-подходящото време да оберат различните сортове грозде. Създаден е график, така че по-лесно може да бъде организирана и охраната, обясни инж. Панделиев.

"Гроздовата реколта се очертава да бъде много добра. Всички ще се съгласят с мен, че ако имаше дъжд през юли или през август тя щеше да е отлична. Проведена беше борба с болестите и неприятелите, гроздето ще узрее и очакваме успешен сезон., разказа за e-Burgas.com кметът на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев.

"При нас има създадени много нови лозя-на шатата, на „Винекс Славянци” и на „Винпром Карнобат”. Има хиляди декари лозя", коментира още той.

" Ще охраняваме до приключване на гроздобера, без да поискаме такса от нито един стопанин в Община Сунгурларе. За да докажем, че доброволното гласуване на доверие да издадем административни актове за график, ще бъде оправдано. За да са хората доволни и да няма оплакващи се", каза още градоначалникът.

Коментари

Още от последните новини