Грипната ваканция в Бургас може да бъде удължена

Грипната ваканция в Бургас може да бъде удължена - E-Burgas.com

Има голяма вероятност учениците да останат извън класните стаи за още няколко дни

Да бъде ли увеличеина грипната епидемия в Бургаска област. Това ще рашават утре сутрин от Регионалният щаб за борба с грипа и респираторните заболявания заедно с областния управител на Бургас. Ако такова решение бъде взето, то кметовете на всички общини ще трябва да решат дали да се съобразят с него и да издадат заповед за удължаване на обявената до вторник грипна ваканция за учениците.

Шансът грипната епидемия да бъда удължен е голям, тъй като се очаква пикът на грипа в цялата страна да бъде другата седмица, след което разпространението да започне бавно да отшумява. В София например още в петък бе обявено, че цялата предстояща седмица ще бъде неучебна, а ученицит ще се върнат в класните стаи чак на 7 февруари заради сливането на грипната и междусрочната ваканция.

Решението за Бургас ще бъде взето на база на данните за заболевоаемостта в областта през последните дни. Ако тя продължава да се покачва, то е много вероятно епидемията да остане в сила поне за още няколко дни или до края на работната седмица. 

Коментари

Още от последните новини