Граничарят Мони Тончев: Радвам се, че съм жив в тая държава

Граничарят Мони Тончев: Радвам се, че съм жив в тая държава - E-Burgas.com

С един пистолет с 8 патрона се изправяш срещу групи от 20-30 човека, които не се страхуват

Граничният полицай Мони Тончев, който днес дойде да подкрепи колегите си Михаил Цонков и останалите граничари, сподели че няма време да мисли за болката от проблемите в системата на МВР, и не само. Радва се, че е жив, предвид условията днес да пазиш родната граница.

За промяната в системата и какво е нужно не иска да изпада в подробности, защото се ядосва. Просто било дълбока тема на разговор.

„Възрастен съм, но при нас няма бивши граничари. И в момента пазим, където ни извикат, отиваме на момента да пазим. Имаме по един пистолет „Макаров“ с осем патрона и с това се изправяме срещу групи от по 20-30 човека, които не се страхуват от оръжията. Понякога са и агресивни. Не съм сигурен, че в дадена ситуация всички колеги биха се осмелили да го използват, предвид съдебната ни система и последствията, които виждаме след това“, заяви Тончев, като припомни, че преди години не било така, а през кльона не можело и пиле да хвръкне.

Граничарят, който носеше и националният флаг днес, сподели още, че корупцията в бранша е много голяма.Самите кльонове пък били създадени, за да не преминават животни териториите на двете държави, а не заради хора. „Те дори, когато емигрираха го правеха през КПП-то, едно време певицата Камелия Тодорова така избяга. Мина си през КПП-то и гъркът си я чакаше отсреща. А сега се е случвало да ни повикат да отидем на друго място, като през това време през нашето минава голяма група бежанци“, ядосва се Тончев.

Той все пак изрази надежда, че Цонков и колегите му ще излязат благоприятно от ситуацията, в която се намират, просто се намират в тежки процедури, но все пак припомни, че не бива да се забравя, че в България всичко е възможно.

Коментари

Още от последните новини