Гръмотевични бури сменят слънцето във вторник

Гръмотевични бури сменят слънцето във вторник - E-Burgas.com

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна и на много места ще превали.

Утре след обяд над Западна и Централна България преваляванията ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, а максималните ще са между 18 и 23 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ - БАН, предава dnes.bg.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на въздуха ще е между 11 и 14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще има значителна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

В сряда и четвъртък  - 18 и 19 април, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, сочи прогнозата за времето.

Ще бъде с превалявания, придружени и с гръмотевици, на повече места и по-съществени ще са в западната половина от страната.

В сряда вятърът временно ще бъде северозападен, към вечерта отново ще се ориентира от североизток, в четвъртък - от север-североизток, ще се усилва и с него ще нахлува сравнително хладен въздух.

Дневните температури в четвъртък ще се понижат и вече ще са близки до обичайните. Максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса, сутрешните - между 7 и 12 градуса.

 

Коментари

Още от последните новини