Говорим по-евтино по GSM от 1 юли

Ново понижаване на цените на едро за разговори между абонати на различни телекоми ще има от 1 юли тази година, пише profit.bg. Тогава влиза в сила подход за определяне на тарифите за терминиране на разговорите според разходите за предоставяне на съответната услуга, който ще бъде наложен от Комисията за регулиране на съобщенията.

Цените на едро, които мобилните оператори плащат един на друг, когато абонат на една мрежа набере абонат от конкурентна мрежа, ще се намалят наполовина. От настоящите 0.046 лв./мин. те ще паднат на 0.023 лв./мин., допълва "Стандарт". Това е втора стъпка в навлизането на тази регулация у нас, тъй като през юли 2012 г. цената за терминиране беше свалена наполовина от тогавашните 0.13 лв./мин.

Това, което вече се случва, е, че новите тарифни планове на телекомите залагат на повече включени минути към конкурентни мрежи, тъй като подобна оферта вече няма да представлява сериозен разход за тях.

Всеки абонат на телекомите ще плаща за разговорите си според абонаментния си план и след 1 юли. Очаква телекомите да предлагат все по-добри тарифи и пакети с включени минути за разговори за в бъдеще, допълва изданието.

Сподели новината:

Коментари