Горските с масови проверки в цялата страна, одрусаха 81 акта

Горските с масови проверки в цялата страна, одрусаха 81 акта  - E-Burgas.com

81 акта по Закона за горите са съставили през изминалата седмица служителите на шестнайсетте регионални дирекции по горите. Нарушенията са установени при извършените 6400 проверки на територията на страната.

За периода от 1 до 7 октомври горските инспектори са извършили общо 900 проверки в обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина. Проверени са близо 1800 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина. Задържани са повече от 30 кубика дърва за огрев, 7 автомобила, две каруци и 3 бр. моторни триони.

От служителите по горите в регионалните дирекции по горите през седмицата са проверени и над 3700 ловци, риболовци и други физически лица.

На 06.10.2018 г. горски инспектори при РДГ – Ловеч са констатирали, че ловец с разрешително за  мигриращ  дивеч е отстрелял фазан в землището на с. Рупци, община Червен бряг. Задържани са ловното оръжие и боеприпасите на нарушителя, както и отстреляния фазан.

На следващия ден  проверяващите са установили, че ловец е отстрелял в землището на с. Новачене, общ. Никопол дива свиня в район, различен от този, който е вписан в разрешителното за лов. Съставен е протокол, с който се констатира нарушението и е задържана дивата свиня.

Служители при РДГ – Бургас са съставили два акта по Закона за рибарството и аквакултурите. Нарушителите са ловили риба в язовир „Ясна поляна“ в период, когато има забрана за дейността.

Коментари

Още от последните новини