Горските разчистват пътища от паднали след проливния дъжд дървета

Горските разчистват пътища от паднали след проливния дъжд дървета - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна

Горските служители реагират своевременно на всеки подаден сигнал за паднали дървета и счупени клони, които възпрепятстват движението по пътната мрежа в резултат от силните дъждове и силния вятър в Община Бургас. Това съобщиха от Дирекция  „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ към Изпълнителна Агенция по горите.

Въпреки лошото време и дъжда през вчерашния ден, екип на Държавно горско стопанство – Малко Търново своевременно е освободил пътя Малко Търново – Граматиково.

Установена е връзка с общинските структури по места и всички служители на 12-те горски и ловни стопанства в региона са в готовност да окажат помощ и да реагират с техника за възстановяване движението по пътищата.

От началото на по-интензивните валежи до сега най-засегнати горски територии са на горските стопанства Малко Търново, Кости и Бургас. Все още не е ясен точният размер на щетите, нанесени в горските територии на държавните и общински структури на територията на Регионална дирекция по горите – Бургас, като предстои пълното им установяване съвместно с горските стопанства и общините.

 

Коментари