Голямо туристическо изложение мина през най-известните обекти в Айтос

Голямо туристическо изложение мина през най-известните обекти в Айтос - E-Burgas.com

Участници в изложението „За Туризма от А до Я” Слънчев бряг 2017 посетиха част от най-известните туристически обекти в Айтос. Гостите бяха впечатлени от Архитектурно-етнографския комплекс „Генгер”, който по своята уникалност може да бъде сравнен само с габровския  „Етър”.  Отделиха достатъчно време, за да разгледат и семейния комплекс "Звезда" в с. Съдиево.

На 22 април, новият управител на „Генгер” ЕООД Любомир Татаров за първи път посрещна търговски представители в сферата на туристическите услуги и журналисти и лично презентира пред тях работата на комплекса. Гостите се потопиха в атмосферата на стария град, докоснаха се до бита и традициите на айтоския край, видяха много от уникалните образци на материалната художествена култура, такава, каквато е съществувала през 18-ти и началото на 19-ти век.

Разходката по калдъръмените алеи до ателиетата на айтоските майстори, срещата със занаятчиите и техните разкази за спецификата на традиционните български занаяти, бяха неповторимо преживяване, особено за тези от тях, които идват в "Генгер" за първи път. Видим интерес и много снимки съпътстваха представянето на старинния инструментариум и запазената народна технология, както и изложените ръчно изработените уникални образци на народностната ни култура във всяко от ателиетата. Кафе на пясък в медни гравирани чаши и бяло сладко по местна рецепта, която се пази в тайна, беше изненадата, подготвена от домакините.

Впечатлени, участниците в изложението, останаха и от семейния хотел „Звезда” в с. Съдиево. Там научиха интересни факти за минералния извор с лечебни свойства и за богатата история на селото. Екипът на комплекса показаха на гостите легловата база, СПА-центъра и механата. Изложителите успяха да разгледат и личната колекция от ловни трофеи на собственика на „Звезда” Георги Янев.

Посещението в Айтос беше в последния ден на туристическото изложение в Слънчев бряг, в което участва и Любомир Татаров. В продължение на три дни, фирмите участници показваха най-новите си туристически продукти с надежда за един успешен сезон 2017.

 

Коментари

Още от последните новини