Годишно отчетно събрание проведоха моряците-ветерани в Бургас

Годишно отчетно събрание проведоха моряците-ветерани в Бургас - E-Burgas.com

Годишно отчетно събрание се проведе днес регионалната структура на Съюза на мореците-ветерани в Бургас. Събитието се състоя в Клуба на моряка в морския град.

"Клубът се утвърди като място за срещи на хората, свързани с морето, не само на моряците, а и на широката бургаска общественост", каза в своето приветствие към събралите се в залата свои колеги и гостите на форума кап. Христо Мушков, предстадетел на сдружението в Бургас. Той подчерта отново ролята на Бургас за развитието на морския бизнес и туризма като град с най-гостоприемното пристанище.

Капитан Мушков отбеляза и усилията, които се правят в насока развитие на  морското образование в Бургас. "Имаме уверението кмета на Община Бургас, г-н Димитър Николов и на ръководството на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", че се работи в тази посока. Тъй като интересът към специалности като "Корабоводене" и "Корабни  машини и механизми" е много голям", заяви председателят на Съюза на моряците-ветерани в Бургас. И припомни, че той и колегите му активно участват във всички обществени мероприятия, които се провеждат в града, организират представяния на знакови морски книги, художествени и фотоизложби и с дейността си правят всико възможно, за да допринасят за развитието на различни морски направления в областта на науката, изкуството и образованието.

По време на събранието баха избрани делегати, които ще се включат в годишната Конференция на Националния съюз на моряците-ветерани и които ще представляват отганизацията по време на официалните събития от календарния план за годината.   

Татяна Байкушева

Галерия
Коментари

Още от последните новини