Година след първата копка, Неделното училище при храм „Иван Рилски“ е почти готово да отвори врати за миряните

Година след първата копка, Неделното училище при храм „Иван Рилски“ е почти готово да отвори врати за миряните - E-Burgas.com

Година след първата копка, Неделното училище при бургаския храм "Иван Рилски" е почти готово да отвори врати за миряните. Модерната сграда е напълно завършена, но дата за нейното освещаване още не е насрочена, тъй като предстои да бъде обзаведена вътрешно.

По покана на Негово Високопреосвещенство митрополит Иоаникий днес кметът Димитър Николов уважи храмовия празник на църквата "Иван Рилски". Заедно със свещеници от цялата епархия той разгледа Неделното училище, което е съградено в непосредствена близост.

"Надявам се всяко дете, влязло тук, да научи основните християнски ценности и да расте като морален и отговорен човек", каза кметът Николов.

"Достойна е грижата на кмета Николов за просветата в цялост, но и за духовната просвета. Това Неделно училище е общо бургаско дело и аз благодаря на всеки, помогнал за съграждането му", отговори дядо Иоаникий.

В строителството на сградата са вложени основно собствени средства на Сливенска митрополия, а сред многото спомоществователи е и Община Бургас. Намерението е в нея да се изучава вероучение, история на църквата и държавата, църковно пеене, пиано, иконопис, старобългарски, църковно-славянски и други езици.

 

Неделното училище се нуждае от чинове, столове, маси, секции и стелажи за библиотека, компютри, мултимедия... Ако някой желае да помогне:

Дарителска сметка, Банка ДСК - Бургас

BIC: STSABGSF

IBAN: BG93STSA93000021330656

Църковно настоятелство при храм "Свети Иван Рилски"

Телефон за връзка: 0895 54 00 29

Ст. ик. Николай Димитров.

Коментари

Още от последните новини